Efter en åttaårig sejour med träningsstall i Frankrike så valde Sofia att flytta hem till Sverige och valet av träningsanläggning föll sig naturligt på Bjertorps träningscamp som är en av landets absolut bästa träningsanläggningar! Banorna sköts exemplariskt av banskötaren Fredrik Claesson som ser till att alla banorna är i toppskick då det är dags för träningspassen!

Denna underbara anläggning har allt en travhäst kan önska sig!

På fyra år har Sofia byggt upp sin verksamhet från noll hästar efter hemkomsten 2014 till att i dagsläget ha 40-45 hästar i träning. Hon är även en mycket uppskattad expertkommentator och syns med jämna mellanrum i både Tv4 och Tv12.

Träningsfilosofi

Sofia har en väl genomtänkt träningsfilosofi där hästarnas välbefinnande givetvis kommer i första hand! Noggrannhet och glädje är ledorden i verksamheten!

Unghästarna formas och körs generellt in från hösten. Då mängdtränas de fyra till fem gånger i veckan från att inkörningen påbörjats fram till våren. Därefter börjar de tempotränas. Målet är att de hästar som visar tidig talang startar som 2-åringar om ägarna så önskar.

De äldre hästarna tränar mestadels i den underbara sandbanan efter uppvärmning på vår fina skogsslinga. Att tillgå finns också  rundbana, lätt rakbana, och galoppbacke.

Sofia jobbar med förebyggande hälsovård och minst två gånger i månaden kommer equiterapeuten Nina Brink Engvall och Hippofys Nina Olofsson (som även behandlar hästarna med laser vid behov). Även tandläkaren är nödvändig och Johan Lundh kommer förbi oss två till tre gånger per år. vi använder oss också av Husaby Hästklinik på Bjertorps Travanläggning.